متاورس چیست و چه ارتباطی با ارز دیجیتال دارد؟ (معرفی ارزها و بازی های Metaverse)
- نوشته شده در چهارشنبه 31 فروردين 1401 ساعت 14:00
- | ارسال نظر
متاورس (Metavesre) مفهومی است که اخیرا نامش را زیاد میشنویم، اما ایده اصلی آن به سالها و حتی دههها قبلتر بازمیگردد. در این مقاله میخواهیم بگوییم که متاورس چیست و چه ربطی به دنیای کریپتو دارد.
زندگی در یک دنیای مجازی، ایدهای است که از سالها پیش ذهن بشر را به خودش درگیر کرده و حتی منجر به خلق آثار هنری متعددی شده است. اگر فیلمهای «ماتریکس» را دیده باشید، دقیقا میدانید که درباره چه چیزی صحبت میکنیم. اینکه انسانها بتوانند فقط بهطور ذهنی وارد یک محیط دیگر شوند و حتی در آنجا زندگی کنند. در سالهای اخیر، فیلم Ready Player One ساخته استیون اسپلبرگ، تصویر دقیقتری از زندگی در دنیاهای مجازی را ارائه کرده است. دنیاهایی که اصطلاحا به آنها «متاورس» گفته میشود. اما واقعا متاورس چیست و چقدر باید به آن اهمیت بدهیم؟ آیا در آینده نزدیک، همه ما مجبور میشویم زندگی واقعی را رها کنیم و وارد محیط و زندگی مجازی شویم؟ آیا متاورس آنقدر جدی است که بخواهیم ذهنمان را درگیرش کنیم؟ چرا هر وقت درباره Metavesre صحبت میکنند، به ارزهای دیجیتال و بلاک چین نیز اشاره میشود؟ متاورس چه رابطهای با بازیهای ویدیویی دارد؟ ما در این مقاله قصد داریم به همه این سوالات به زبانی ساده و قابل فهم پاسخ بدهیم. پس اگر میخواهید بدانید که متاورس چیست و چه کاربردهایی در زندگی آینده ما خواهد داشت، حتما تا پایان این مقاله با «آکادمی رمز ارز» همراه باشید.
سرفصل محتوا پنهان
1 متاورس چیست؟
2 ویژگیهای اصلی Metaverse
3 مهمترین مزایای متاورس کدامند؟
4 متاورس چه ارتباطی با بلاک چین و دنیای کریپتو دارد؟
5 چه رابطهای بین بازیهای ویدیویی و متاورس وجود دارد؟
6 متاورس چه زمانی بهطور کامل راهاندازی میشود؟
7 آینده متاورس چگونه است؟
8 سوالات متداول درباره دنیای متاورس (Metaverse)
9 کلام آخر
متاورس چیست؟
متاورس ترکیبی از دو واژه Meta به معنی «فراتر» و Universe به معنی «دنیا» است. بنابراین میتوان گفت که معنای کلمه متاورس، دنیایی فراتر از جهان واقعی است. این نامگذاری تا حد زیادی هوشمندانه بهنظر میرسد، چون مفهوم اصلی متاورس را بهخوبی ترجمه میکند: جهانی که فراتر از زندگی واقعی است و محدودیتهای فیزیکی در آن تعریف نشدهاند. متاورس یک جهان دیجیتالی و آنلاین است که میتواند با دنیای واقعی ما ترکیب شود و انبوهی از اطلاعات و دادهها را در کسری از ثانیه برای تمام افراد فراهم کند. البته مزایا و کاربردهای Metavesre بسیار فراتر از این حرفهاست.
برای درک بهتر مفهوم متاورس، یک فضای سهبعدی را تصور کنید که همه افراد بهصورت آنلاين میتوانند در آن فعالیت کنند و با هم در تعامل باشند. یعنی شما با تمام ویژگیهایی که دارید و با تمام جنبههای زندگیتان، وارد این فضای مجازی میشوید و با دوستان خود در ارتباط خواهید بود. متاورس میتواند پلتفرمهای مختلف (مانند شبکههای اجتماعی و …) را با هم پیوند دهد و از این طریق ارتباط همهجانبهای را بین افراد رقم بزند.
متاورس اولین بار در سال 1992 توسط نیل استفنسون (Neal Stephenson) و در رمانی به نام Snow Crash مطرح شد. البته در آن زمان، این مفهوم بهصورت خام و ابتدایی معرفی شد که کاملا تخیلی بهنظر میرسید. اما حالا این مفهوم کمکم رنگ و بوی واقعیت به خود میگیرد و برای همه ملموس شده است. با پیشرفت تکنولوژی و ظهور فناوریهایی مانند واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR)، تحقق متاورس دیگر یک رویا و خیال نیست. بسیاری از ما تجربه انجام بازیهای واقعیت مجازی را داریم و میتوانیم این مفهوم را بهخوبی درک کنیم. تصورش چندان سخت نیست که یک هدست را روی سرمان بگذاریم و بلافاصله در یک جلسه کاری حاضر شویم؛ پس از اتمام جلسه میتوانیم وارد یک فضای مجازی دیگر شده و بازی مورد علاقه خود را دنبال کنیم و سپس به کیف پول دیجیتالی خود سر بزنیم و مبادلات مالیمان را مورد بررسی قرار دهیم. همه این کارها در حالی اتفاق میافتند که ما بهصورت فیزیکی حتی از اتاق خود نیز خارج نشدهایم.
متاورس قرار است دنیایی باشد که همیشه فعال و زنده است. این دنیا اقتصاد مختص به خودش را دارد و در آن میتوان داراییهای دیجیتال را به راحتی منتقل کرد. به عبارتی، متاورس مجموعهای بزرگ از دنیاها و پلتفرمهای مختلف است که افراد میتوانند در آن به شکل مجازی حضور داشته باشند و مانند شخصیتهای یک بازی ویدیویی، با یکدیگر در تعامل باشند. اما تفاوت اینجاست که شخصیتهای این بازی را هوش مصنوعی هدایت نمیکند، بلکه هر شخصیت نماینده یک انسان واقعی است که در این محیط مجازی و آنلاین حضور دارد و زندگی میکند.
آیا متاورس متعلق به فیسبوک است؟
مارک زاکربرگ، مالک فیسبوک در ماه اکتبر 2021 اعلام کرد که این پلتفرم از Facebook به Meta تغییر نام میدهد. با اعلام این خبر بود که گمانهزنیها درباره تصمیم زاکربرگ برای تحقق متاورس آغاز شد. همانطور که میدانید، در حال حاضر فیسبوک دارای زیرمجموعههای دیگری مانند اینستاگرام، واتساپ و همینطور شرکت آکیولس (Oculus)، سازنده هدستهای واقعیت مجازی است. بنابراین زاکربرگ ابزارهای لازم برای تحقق ایده متاورس را در اختیار دارد و تغییر نام فیسبوک به متا نیز در همین راستا صورت گرفته است. البته اجرایی کردن متاورس کاری بسیار پیچیده است و نیاز به زیرساختهای بسیار عظیمی دارد که شاید اکنون تامین این زیرساختها در توان فیسبوک نیست. گفتنی است که همزمان با فیسبوک، کمپانیهای دیگر مانند مایکروسافت نیز بهطور جدی در این زمینه فعالیت میکنند و در حال انجام تحقیقات و بررسیها گسترده برای تحقق متاورس هستند.
با توجه به این توضیحات میتوان گفت که متاورس به هیچ شرکت یا فرد خاصی تعلق ندارد؛ بلکه یک مفهوم کلی و جامع است که باید همه اجزای آن در کنار هم قرار بگیرند تا یک شبکه پیچیده را شکل دهند. از این نظر میتوان گفت که متاورس شباهتهای زیادی به اینترنت دارد؛ فقط آن را در ابعاد مختلف گسترش میدهد و فرصتهای تازهای را برای اشتراکگذاری محتواها و تجربیات ایجاد میکند.
فناوریهای VR و AR چه فرقی با یکدیگر دارند؟
حالا که میدانیم متاورس چیست، بهتر است کمی بیشتر با تکنولوژیهای VR و AR که پایههای اصلی متاورس هستند آشنا شویم و تفاوتهای آنها را بشناسیم. واقعیت مجازی یا Virtual Reality شما را وارد دنیایی میکند که بهطور کامل توسط کامپیوتر ساخته شده است. این دنیای مجازی میتواند به هر شکلی باشد. شما هدست VR را روی سرتان قرار میدهید و دیگر از محیط فیزیکی اطرافتان جدا میشوید. در واقع وقتی از هدست واقعیت مجازی استفاده میکنید، هیچ تصویری از دنیای واقعی را نمیبینید و حتی صداهایی که میشنوید کامالا متفاوت هستند.
اما در فناوری واقعیت افزوده (Augmented Reality)، تصاویر مجازی با دنیای واقعی ترکیب میشوند. اگر بخواهیم بهطور ساده بگوییم، در فناوری AR وقتی شما عینک را روی چشمتان میگذارید، همچنان میتوانید تصاویر دنیای واقعی را ببینید، اما تصاویر مجازی هم به آنها اضافه میشوند. این قابلیت برای گوشیهای موبایل یا تبلتها نیز وجود دارد. مثلا میتوانید یک اپلیکیشن واقعیت افزوده را روی گوشی خود نصب کنید و وقتی از طریق دوربین گوشی در حال فیلم و عکس گرفتن از محیط هستید، اشیاء و تصاویر اضافی را روی قسمتهای مختلف آن مشاهده میکنید. مثلا میبینید که یک اردک مجازی روی میز واقعی شما در حال راه رفتن است. احتمالا خودتان نمونههای مختلف استفاده از فناوری AR را در گوشیهای موبایل دیدهاید.
پس بهطور خلاصه میتوانیم بگوییم که فناوری VR شما را به کلی از محیط واقعی جدا میکند و برای تجربه آن حتما باید از هدستهای واقعیت مجازی استفاده شود. اما تکنولوژی AR بدون فاصله گرفتن از دنیای واقعی، صرفا یک سری المانهای مجازی را اضافه میکند.
ویژگیهای اصلی Metaverse
متاورس بر پایه سه مفهوم اصلی استوار است: حضور (Presence)، تعاملپذیری (Interoperability) و استانداردسازی (Standardization). در ادامه درباره هر کدام از این ویژگیها بیشتر توضیح میدهیم:
حضور: منظور از حضور آن است که همه کاربران متاورس احساس کنند در دنیایی مجازی و مشترک حاضر هستند و میتوانند با سایر افراد در تعامل باشند. این احساس حضور باعث میشود که کیفیت تعاملات آنلاین بیشتر شود و حس بودن در یک دنیای بزرگ به کاربران انتقال یابد.
تعاملپذیری: این مفهوم بدان معنی است که کاربران در دنیای متاورس باید بتوانند مالک تمام داراییهای خود باشند و همه جا، حتی در تعامل با سایر کاربران از آنها استفاده کنند. مثلا اگر شما در یک بازی در دنیای متاورس، یک اسلحه قدرتمند خریداری کرده باشید، باید بتوانید آن را به دوستان خود هدیه بدهید یا حتی به فروش برسانید. همچنین از طریق متاورس میتوانید در جلسات کاری شرکت کنید و در قرارهای دوستانه حضور پیدا نمایید.
استانداردسازی: این مفهوم به همگامسازی زیرساختهای متاورس با سایر پلتفرمها اشاره دارد. در واقع با کمک استانداردسازی است که امکان تعاملپذیری در متاورس ممکن میشود.
مهمترین مزایای متاورس کدامند؟
متاورس قرار است به یک دنیای موازی و مرتبط با دنیای واقعی ما تبدیل شود. هر فرد میتواند در این دنیای مجازی، هویت و شخصیت اختصاصی خودش را داشته باشد. تاثیرات افراد روی این دنیا نیز کاملا پایدار خواهند بود. اینطور تصور کنید که در متاورس لازم نیست برای هر کدام از شبکههای اجتماعی و سرویسهای آنلاین یک اکانت جداگانه داشته باشید. چون هویت شما در متاورس بهطور کامل ثبت شده است، میتوانید به راحتی و بدون محدودیت از امکانات این دنیای بزرگ استفاده کنید.
موارد استفاده Metavesre بسیار زیاد است و از آن میتوان در شاخهها و زمینههای مختلف استفاده کرد. در ادامه به تعدادی از مهمترین موارد استفاده متاورس اشاره میکنیم:
ایجاد هویت دیجیتالی برای افراد: در متاورس هر فرد میتواند هویت اختصاصی خودش را داشته باشد و تمام فعالیتهایش بهطور تمام و کمال ذخیره میشوند. به این ترتیب سوابق شما در استفاده از سرویسها، رمز عبور حسابهای مختلف، اطلاعاتتان در بازیهایی که انجام دادهاید، ارزهای دیجیتالی که خریداری کردهاید و بهطور کلی تمام اطلاعات، سوابق و داراییهای دیجیتالی شما در اکانت اختصاصی خودتان در متاورس ذخیره خواهند شد.
ایجاد بازار داراییهای دیجیتال: متاورس میتواند بهترین بستر برای ایجاد یک بازار بزرگ جهت مبادلات داراییهای دیجیتالی باشد. کاربران در این بازار میتوانند بهصورت غیرمتمرکز به خرید و فروش انواع داراییهای دیجیتالی بپردازند. این داراییها ممکن است ارز دیجیتال باشند یا حتی یک اسلحه جدید که در یک بازی از آن استفاده میکنید.
از بین بردن محدودیتهای اینترنت: یکی از مزایای اصلی متاورس آن است که محدودیتهای ارتباطی در اینترنت فعلی را از بین خواهد برد. کاربران در این دنیای مجازی بزرگ میتوانند به خلق محتواهای متنوع بپردازند و سپس این محتواها را بدون هیچ محدودیتی با دیگران به اشتراک بگذارند یا معامله کنند.
تداوم و تعاملپذیری: قابلیت تداوم باعث میشود که تمام فعالیتها و کارهای کاربران در دنیای متاورس، تاثیر همیشگی داشته باشند. وقتی یک کاربر تغییری را در متاورس ایجاد میکند، این تغییر بهطور دائمی باقی خواهد ماند و برای همه کاربران قابل مشاهده خواهد بود. همین ويژگی باعث میشود که متاورس به یک جهان مجازی تبدیل شود و آن را به عنوان دنیایی مستقل و همیشگی بپذیریم.
متاورس چه ارتباطی با بلاک چین و دنیای کریپتو دارد؟
همانطور که گفتیم، در جهان متاورس افراد میتوانند به تبادل داراییهای دیجیتالی بپردازند. اما مثل دنیای واقعی، اگر قوانین و قواعد مشخصی برای این مبادلات وجود نداشته باشد، مطمئنا مشکلات زیادی ایجاد خواهد شد. برای آنکه روش امنی برای اثبات مالکیت داراییها بهوجود آید و ابزار لازم برای دریافت و ارسال پول را در اختیار داشته باشیم، به یک تکنولوژی فراتر از متاورس نیاز خواهیم داشت. بسیاری از کارشناسان معتقدند که در حال حاضر، بهترین ابزاری که برای مدیریت مبادلات دیجیتالی در اختیار داریم، بلاک چین است. بلاک چین میتواند یک روش غیرمتمرکز را در اختیار کاربرانش بگذارد تا بدون هیچ دردسری به انتقال داراییهای خود بپردازند.
توکنهای غیرقابل معاوضه یا NFT ها نیز نقش بسیار پررنگی در دنیای متاورس خواهند داشت. از طریق NFT افراد میتوانند مالکیت داراییهای دیجیتالی خود را در اختیار بگیرند. یعنی هر کاربر، درست مانند دنیای واقعی میتواند مالک همه آیتمها، سفارشها و داراییهای دیجیتالی خودش باشد و در صورت تمایل، آنها را از پلتفرمی به پلتفرم دیگر انتقال دهد.
ارزهای دیجیتال متاورس
اکثر بازیهای NFT که دارای ارزهای دیجیتال اختصاصی خودشان هستند، میتوانند در حوزه ارزهای متاورس طبقهبندی شوند. چون یک دنیای مستقل را ترسیم میکنند و امکان مبادلات مالی از طریق خرید و فروش، در این دنیا وجود دارد. البته ارزهای دیگری هم هستند که در این دستهبندی جای میگیرند. ما در ادامه تعدادی از ارزهای دیجیتال متاورس را معرفی میکنیم:
Decentraland (MANA): یکی از بازیهای NFT که در حال حاضر طرفداران زیادی هم دارد Decentraland است. این بازی که از فناوری VR استفاده میکند، تا حدی شبیه بازیهای Minecraft و Second Life است و به کاربران اجازه میدهد تا آیتمهای خود را مبادله کنند و از این طریق درآمد کسب نمایند. ارز قابل مبادله در این بازی MANA نام دارد.
Axie Infinity (AXS): یکی از بازیهای ارز دیجیتال که طرفداران خیلی زیادی پیدا کرد و توانست در مدت کوتاهی به محبوبیت برسد Axie Infinity بود. در این بازی باید موجودات دستآموز خود را پرورش دهید. آنها مانند داراییهای شما هستند که میتوانید با فروش آنها، ارز AXS به دست آورید.
Theta (THETA): پروژه Theta با این هدف ایجاد شد که روش پخش ویدیوهای آنلاین را به کلی متحول کند. در این پلتفرم، کاربران میتوانند پهنای باند مورد نیاز برای پخش ویدیوها را بهصورت همتا به همتا (P2P) به اشتراک بگذارند. این شبکه غیرمتمرکز بر بستر بلاک چین ایجاد شده است.
The Sandbox (SAND): بازی The Sandbox یکی از محبوبترین بازیهای بلاک چین است که بر بستر اتریوم ایجاد شده و امکان داد و ستد را برای گیمرها فراهم میکند. در این بازی، افراد میتوانند برای خودشان داراییهای دیجیتالی خلق کنند و سپس این داراییها را به فروش برسانند.
WAX (WAXP): ارز دیجیتال WAX از ابتدا با این هدف ایجاد شد که معاملات تجارت الکترونیک را به شکلی سریعتر و امنتر پشتیبانی کند. با استفاده از ابزارهایی که این پلتفرم ارائه میکند، میتوان انواع NFT و همچنین برنامههای غیرمتمرکز (DApp) را خلق کرد.
Bloktopia (BLOCK): این رمز ارز متاورس از ترکیب فناوری واقعیت مجازی با NFT ایجاد شده است. این ارز که روی بلاک چین پالیگان (Polygon) اجرا میشود، در واقع یک برج بلند با 21 طبقه است که افراد با استفاده از فناوری واقعیت مجازی میتوانند وارد طبقات مختلف این برج شوند و در آنجا به تعامل با یکدیگر بپردازند.
و …
چه رابطهای بین بازیهای ویدیویی و متاورس وجود دارد؟
احتمالا با توضیحاتی که تا اینجا ارائه کردیم، بهخوبی متوجه شدهاید که رابطهای تنگاتنگ بین متاورس و بازیهای ویدیویی وجود دارد. در واقع بسیاری از کارشناسان معتقدند که بازیهای ویدیویی از نمونههای اولیه متاورس هستند. مثالهای زیادی هم در این زمینه وجود دارند که برای نمونه میتوان به بازی فورتنایت اشاره کرد. وقتی این بازی در ابتدا معرفی شد، هیچکس فکرش را هم نمیکرد که یک بازی آنلاین بتل رویال، به چنین پدیده گستردهای تبدیل شود که حتی داخلش کنسرت خوانندههای مشهور را بهصورت مجازی برگزار کنند.
همانطور که میدانید، صنعت بازی تحولات زیادی پیدا کرده و امروزه هدف از بازی کردن فقط سرگرمی نیست. از طریق بازی میتوان توکن و ارزهای دیجیتال به دست آورد و از همین طریق به کسب درآمد پرداخت. از سوی دیگر، بسیاری از بازیهای آنلاین قبلا تجربهای مشابه متاورس را ایجاد کردهاند. بازیکنها میتوانند در بازیها از طریق چت صوتی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و یک سری اعمال مشترک را به انجام برسانند. همچنین هر کاری که بازیکن در این بازیها انجام میدهد، روی سایر بازیکنها هم تاثیرگذار خواهد بود. متاورس نیز دقیقا به همین شکل عمل میکند، اما در ابعادی بسیار بزرگتر و جامعتر.
متاورس چه زمانی بهطور کامل راهاندازی میشود؟
اگر به پیشرفتهای تکنولوژی در سالهای اخیر نگاه کنیم و تغییرات سبک زندگی بشر را موشکافانهتر ببینیم، احتمالا به این نتیجه میرسیم که همین حالا هم متاورس شکل گرفته است. همین شبکه اینترنت که تمام دنیا را به هم متصل کرده، خودش میتواند نمونهای ساده از متاورس باشد. اما با توجه به تعریفی که از Metavesre ارائه کردیم، میتوانیم بگوییم که با تحقق این دنیای مجازی فاصله نسبتا زیادی داریم. هنوز پهنای باند شبکهها و همچنین قدرت پردازشگرها به ما این اجازه را نمیدهد که بتوانیم اطلاعات میلیونها و میلیاردها کاربر را در لحظه و بهطور همزمان پردازش کنیم. برای ایجاد چنین شبکه عظیمی، باید منابع انرژی پایداری هم داشته باشیم که برق مورد نیاز را تامین کنند.
یکی دیگر از مواردی که میتوان از آن به عنوان مانع برای تحقق متاورس یاد کرد، عدم پشتیبانی کامل از قابلیت تعاملپذیری است. مشکل اصلی اینجاست که بسیاری از کمپانیها، به کاربران خود اجازه نمیدهند که محتواهای خودشان را به سایر پلتفرمها منتقل کنند. برای اینکه قابلیت تعاملپذیری شکل بگیرد، این کمپانیها باید برخی قوانین سختگیرانه خود را کنار بگذارند و به کاربران برای انتقال محتواهایی که صاحبشان هستند، آزادی بیشتری بدهند.
آینده متاورس چگونه است؟
تحقق متاورس غیرقابل اجتناب است. شاید این دنیای مجازی با اسمی غیر از متاورس شکل بگیرد. شاید حتی با عنوان نسل جدید اینترنت شناخته شود. اما به هر حال ایجاد خواهد شد. رویایی که یک روز فقط در فیلمهای علمی-تخیلی نشان داده میشد، حالا رنگ و بوی واقعیت به خودش گرفته است. البته باید به این نکته توجه شود که از همان ابتدا، یک متاورس کامل را نخواهیم داشت، بلکه باید رفته رفته به آن برسیم.
همین حالا هم بسیاری از زیرساختها برای متاورس وجود دارند. مثل اینترنت امکان ارتباط گسترده در سطح دنیا را به وجود آورده و فناوریهایی مانند VR و AR به انسان کمک کردهاند که در دنیاهای مجازی غوطهور شود. بازیهای ویدیویی جلوهای کوچکتر از متاورس را به نمایش میگذارند و فناوری بلاک چین نیز یکی از بسترهای حیاتی برای شکلگیری متاورس است. با وجود تمامی این زیرساختها، با اطمینان زیادی میتوانیم بگوییم که اکنون در حال حرکت به سمت شکلگیری متاورس حقیقی هستیم. دیر یا زود این دنیای مجازی ایجاد میشود و زندگی بشر را دگرگون خواهد کرد.
سوالات متداول درباره دنیای متاورس (Metaverse)
تا به اینجا درباره Metaverse و ویژگیهای مختلف آن صحبت کردیم. در ادامه تعدادی از سوالات متداول کاربران درباره این پدیده را مطرح کرده و بهطور خلاصه به آنها پاسخ میدهیم. اگر سوال دیگری درباره متاورس دارید، حتما در بخش کامنتها مطرح کنید تا در اسرع وقت به آن پاسخ بدهیم.
متاورس چیست؟
متاورس یک جهان دیجیتالی و مجازی است که همه افراد میتوانند با داشتن هویتی مستقل، در آن حضور داشته باشند. در این جهان میتوان با سرعت بسیار زیاد، به حجم گستردهای از اطلاعات دسترسی داشت و داراییهای دیجیتال را با سایر افراد مبادله کرد. در متن مقاله بیشتر درباره متاورس توضیح دادهایم.
متاورس و فیسبوک چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟
فیسبوک نامش را به «متا» (Meta) تغییر داده است. دلیل این تغییر نام بیارتباط با متاورس نیست. فیسبوک قصد دارد با توجه به پلتفرمهایی که در اختیارش هستند (مثل اینستاگرام، واتساپ، آکیولس و ...) دسترسی به متاورس را برای همه فراهم کند. البته فیسبوک تنها شرکتی نیست که میخواهد ایده متاورس را عملی سازد.
متاورس و کریپتو چه رابطهای دارند؟
یکی از ارکان اصلی Metaverse، مبادلاتی است که افراد در این دنیای مجازی با یکدیگر دارند. برای انتقال داراییهای دیجیتال به قوانین و بستری نیاز است که از طریق شبکه بلاک چین و کریپتو میتوان آنها را تامین کرد. توضیح کاملتر در این خصوص در متن مقاله ارائه شده است.
کلام آخر
در این مقاله گفتیم که متاورس چیست و چه کاربردهایی میتواند داشته باشد. اما در یک مقاله نمیتوان همه ابعاد این دنیای وسیع را توصیف کرد. ما فقط تلاش کردیم که به ارتباط Metaverse با کریپتو، توکنهای NFT و بازیهای ویدیویی اشاره کنیم و تصویری از آینده این پدیده شگفتانگیز را ارائه نماییم. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که سرمایهگذاری روی ارزهای دیجیتال متاورس میتواند سوددهی بالایی داشته باشد. نظر شما درباره متاورس چیست؟ آیا سرمایهگذاری روی آن را معقولانه میدانید؟ لطفا دیدگاههای خود را با ما به اشتراک بگذارید.