x تبلیغات
بهترین صرافی های جایگزین بایننس برای ایرانی ها 2022 : مقایسه مزایا و معایب

بهترین صرافی های جایگزین بایننس برای ایرانی ها 2022 : مقایسه مزایا و معایب

صرافی جایگزین بایننس




 




در بین صرافی‌های ارز دیجیتال، صرافی بایننس باتوجه به تعداد کاربران، حجم معاملات و خدماتی که ارائه می‌دهد، یکی از بهترین گزینه‌ها برای فعالیت و انجام معاملات محسوب می‌شود. با این حال، تحریم‌های ایالات متحده باعث شد این صرافی برای کاربران بسیاری از کشورها از جمله ایران، پرریسک و ناامن باشد. با الزامی شدن احراز هویت سطح متوسط که نیاز به مدارک هویتی دارد از طرف بایننس و همچنین اخباری که در مورد شناسایی هویت و کشور محل سکونت کاربران حتی با تغییر IP مطرح می‌شود، منطقی است که از صرافی‌های دیگر به‌عنوان جایگزین صرافی بایننس استفاده کنیم. اما، بهترین صرافی‌های جایگزین بایننس برای ایرانی‌ها کدامند؟ باتوجه به اهمیت موضوع، این مقاله به معرفی بهترین صرافی‌های خارجی و داخلی جایگزین بایننس اختصاص دارد و به شما در انتخاب یک صرافی مناسب، کمک خواهد کرد. با ما همراه باشید.


سرفصل محتوا پنهان


1 صرافی بایننس چیست؟
2 سایت صرافی بایننس
3 خداحافظی ایرانی‌ها با صرافی بایننس؟ چرا؟
4 بهترین صرافی‌های جایگزین بایننس برای ایرانی‌ها کدامند؟
5 سوالات متداول در مورد صرافی‌های جایگزین Binance
6 کلام آخر


صرافی بایننس چیست؟

بایننس یکی از محبوب‌ترین صرافی‌های ارز دیجیتال است که در سال 2017، توسط چانگ‌پنگ ژائو (Changpeng Zhao) و یی هه (Yi He) تاسیس شد. تنها چند ماه پس از راه‌اندازی Binance، مجله فوربس به این صرافی پرداخت و عکس ژائو به‌عنوان مدیرعامل صرافی بایننس روی جلد این مجله قرار گرفت. رشد انفجاری کاربران این صرافی و محبوبیت آن، به هزینه‌های معاملاتی پایین و سرعت معاملاتی بالا نسبت داده می‌شود. نام صرافی Binance، از ترکیب دو واژه “Binary” و “Finance” گرفته شده است. همچنین، این صرافی دارای توکن اختصاصی خود به نام Binance Coin (BNB) می‌باشد. اگر علاقه‌مند به شناخت جزئی‌تر صرافی بایننس و امکانات آن هستید، حتما مقاله “معرفی صرافی بایننس” را که قبلا در سایت آکادمی رمز ارز انتشار یافته، مطالعه نمایید.

صرافی بایننس در جولای 2017، معادل 15 میلیون دلار از طریق عرضه اولیه سکه (ICO) جمع‌آوری کرد. در مارس 2018، دفتر مرکزی این شرکت به مالت منتقل شد. همچنین، در جولای 2018 این شرکت، کیف پول Trust Wallet (کیف پول موبایلی ارز دیجیتال) را خرید و تحت مالکیت خود درآورد.

ویژگی‌های خاصی که صرافی بایننس از آن‌ها بهره می‌برد و باعث تمایز این صرافی از بسیاری صرافی‌های دیگر می‌شود عبارت‌اند از:

    سرعت بالا: این صرافی ادعا می‌کند که بیش از 1/4 میلیون تراکنش را در هر ثانیه پردازش می‌کند.
    هزینه تراکنش پایین: هزینه تراکنشی که بایننس دریافت می‌کند 0/1 درصد است و در صورت استفاده از Binance Coin، می‌تواند کاهش هم پیدا کند.
    نقد شوندگی بالا: به دلیل حجم بالای خریدار و فروشنده موجود در این صرافی، امکان نقد کردن رمز ارزها با قیمت نزدیک به بازار بالا است.
    پشتیبانی از رمز ارزهای مختلف: صرافی بایننس صدها رمز ارز مختلف را ارائه می‌دهد.

 
سایت صرافی بایننس

سایت صرافی بایننس سرویس‌ها و امکانات مختلفی را به کاربران ارائه می‌دهد. این صرافی برای ارائه این خدمات از بلاک‌چین مخصوص خود به نام بایننس چین، بهره می‌برد. خدمات بایننس علاوه‌بر سایت، از طریق رایانه و تلفن‌همراه هم قابل دریافت است. اصلی‌ترین کاربردی که بایننس مانند هر صرافی دیگری ایجاد می‌کند، امکان خریدوفروش و انجام معامله توسط کاربران است. معامله مستقیم، معامله لحظه‌ای و معاملات مارجین، بعضی از انواع معامله در صرافی بایننس هستند. همچنین، سرویس‌های مالی دیگری ازجمله بایننس فیوچرز (Binance Futures)، استیکینگ (Staking)، استخر هوشمند استخراج (Smart Pool)، ارائه وام و بایننس لیکوئید سواپ (Binance Liquid Swap) در بایننس ارائه می‌شوند. صرافی بایننس در حال حاضر مطرح‌ترین صرافی در جهان است و از رمز ارزهایی مانند بیت کوین، اتریوم، تتر، ریپل، لایت کوین، استلار و … پشتیبانی می‌کند.

خداحافظی ایرانی‌ها با صرافی بایننس؟ چرا؟
 



«اگر در صرافی بایننس حساب دارید و عضوی از کشورهای تحت تحریم هستید، لطفا دارایی‌های خود را در اسرع وقت از بایننس خارج کنید»

جمله بالا، ایمیلی است که از طرف بایننس در بازه‌های زمانی مختلف برای برخی از کاربران ایرانی ارسال شده و هشدار مسدود شدن حساب این افراد را می‌دهد. در حقیقت، بایننس به کاربران فعال خود در ایران و تعدادی کشور دیگر توصیه می‌کند که دارایی خود را از حساب این صرافی خارج کنند، زیرا این صرافی ارز دیجیتال به‌دنبال رعایت تحریم‌های ایالات متحده است. البته می‌توان گفت، تقریبا از همان اوایل شروع به کار صرافی بایننس، نگرانی مسدود شدن حساب و بلوکه شدن دارایی برای کاربران ایرانی وجود داشت. افراد به‌منظور دور زدن تحریم‌ها و استفاده از امکانات این صرافی، از تغییر IP و تنظیم آن روی کشورهای خارج از تحریم، استفاده می‌کنند.

موضوع نگران کننده‌ای که اخیرا مطرح شد این بود که بایننس با همکاری موسسه سایفرتریس (CipherTrace) به راه‌حلی دست پیدا کرده که بتواند حتی با تغییر IP هم، کشور مبدا اصلی فرد صاحب حساب را تشخیص دهد و در صورت لزوم آن را مسدود کند. علاوه بر این، طبق اعلام بایننس، تمامی کاربران برای استفاده از این صرافی باید احراز هویت را در سطحی که نیازمند ارسال مدارک هویتی به این شرکت است، انجام دهند. به این شکل، ریسک استفاده از این صرافی و نگهداری دارایی در آن برای ایرانی‌ها بسیار بالاست و بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند از صرافی‌های دیگر به‌عنوان صرافی جایگزین بایننس استفاده کنند. شاید بایننس از نظر خدمات و امکانات، یکی از بهترین و بزرگترین صرافی‌های جهان باشد ولی اگر دارایی شما در این صرافی در خطر باشد و از دست برود، قطعا گزینه مناسبی برای استفاده و انجام معاملات نخواهد بود.

 
بهترین صرافی‌های جایگزین بایننس برای ایرانی‌ها کدامند؟

با توجه به مواردی که در بخش قبلی مطرح شد و ریسک‌ها و چالش‌هایی که استفاده از صرافی بایننس به‌دنبال دارد، انتخاب صرافی جایگزین بایننس برای ما ایرانی‌ها ضروری به‌نظر می‌رسد. با این حال، شاید بعضی از افراد به‌دلیل مزایای خدمات ارائه شده در صرافی بایننس ترجیح بدهند همچنان از این صرافی استفاده کنند. حتی این افراد هم با بررسی صرافی‌های دیگر، به‌احتمال زیاد می‌توانند صرافی متناسب با نیازهای خود را برگزینند. در ادامه می‌خواهیم بهترین صرافی‌های جایگزین بایننس را در قالب دو دسته صرافی‌های متمرکز و صرافی‌های غیرمتمرکز معرفی کنیم. در این بخش همراه ما باشید.

 
بهترین صرافی‌های متمرکز (CEX) جایگزین بایننس

صرافی‌های متمرکز (Centralized Exchange) همان صرافی‌های معمول فعال در حوزه رمز ارزها هستند. برای انجام معامله در این نوع صرافی‌ها، باید یک حساب ایجاد کرده و با انتقال پول به آن، معاملات خود را انجام دهید. در این قسمت، با صرافی‌های متمرکز خارجی و داخلی که می‌توان به‌عنوان صرافی جایگزین بایننس استفاده کرد، آشنا می‌شویم.


صرافی کوکوین (KuCoin)
 




یکی از صرافی‌های معتبر که می‌توان از آن به‌عنوان جایگزین صرافی بایننس نام برد، صرافی متمرکز کوکوین است. این صرافی امکانات گسترده‌ای دارد و بیشتر توسط کاربران باتجربه در ارزهای دیجیتال استفاده می‌شود. البته در این صرافی هم مانند بایننس کاربران ایرانی تحریم هستند ولی احراز هویت در آن اجباری نیست. از مزایای این صرافی می‌توان به کارمزد پایین، تعداد کاربران بالا، پشتیبانی از طیف گسترده‌ای از توکن‌ها، امکانات پیشرفته و خدمات مشتریان خوب اشاره کرد. همچنین، صرافی کوکوین معایبی همچون روش‌های پرداخت محدود، مناسب نبودن برای کاربران تازه‌کار و منابع آموزشی کم را دارد.


صرافی کوینکس (Coinex)
 




صرافی کوینکس یک صرافی متمرکز و در سطح جهانی برای معاملات ارزهای دیجیتال است. این صرافی در سال 2017 تاسیس شده و در هنگ کنگ استقرار دارد. کوینکس برخلاف بایننس، ممنوعیت و تحریمی برای کاربران ایرانی ندارد و ایرانیان به‌راحتی می‌توانند در آن احراز هویت انجام دهند. همچنین، صرافی Coinex از زبان فارسی هم پشتیبانی کرده و به کاربران بیش از 100 کشور سرویس ارائه می‌دهد. هدف این صرافی فراهم آوردن خدماتی 24 ساعته با هزینه پایین، سرعت و امنیت بالا و گسترده برای معامله طیف وسیعی از رمز ارزها می‌باشد. با این تفاسیر، به‌نظر صرافی کوینکس می‌تواند یکی از بهترین صرافی‌های جایگزین بایننس باشد. مطالعه مقاله “معرفی صرافی کوینکس“، می‌توانید دید بازتری را برای تصمیم‌گیری درمورد استفاده یا عدم‌استفاده از این صرافی، به شما بدهد.

صرافی بای‌بیت (Bybit)
 




یکی از بهترین صرافی‌های جایگزین بایننس برای ایرانی‌ها، صرافی بای‌بیت است. این صرافی طبق اعلام خودش، بیش از 2 میلیون کاربر ثبت شده دارد و یکی از پرسرعت‌ترین صرافی‌های درحال رشد می‌باشد. اصلی‌ترین سرویسی که بای‌بیت ارائه می‌دهد معاملات فیوچرز دائمی است و در این زمینه با بایننس رقابت می‌کند. سایت صرافی بای‌بیت برای اکثر معامله‌گران در سطح جهان قابل دسترسی بوده و به بیش از 10 زبان ترجمه شده است.


صرافی ایرانی نوبیتکس (Nobitex)



بسیاری از افراد بعد از اینکه برای کار با بایننس دچار مشکل شدند به صرافی‌های ایرانی روی آوردند. شاید صرافی‌های ایرانی نسبت به صرافی‌های خارجی مطرح، تعداد کاربران و حجم معاملاتی پایین‌تری داشته باشند و از امکانات کمتری پشتیبانی کنند، ولی به لحاظ مکان جغرافیایی و عدم وجود تحریم، دغدغه کمتری را برای کاربران فراهم می‌آورند. البته مشکل اصلی صرافی‌های ایرانی، نبود قانون مشخص برای فعالیت آن‌ها در کشور است.

می‌توان گفت بزرگترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی، صرافی نوبیتکس است که در سال 1396 تاسیس شد. این صرافی بیش از 10 ارز مختلف را پشتیبانی کرده و اولین بازار مبادله ارزهای دیجیتال با پول رایج ایرانی در دنیاست. طبق اعلام سایت نوبیتکس، این صرافی بیش از 600 هزار کاربر فعال دارد. همچنین، حجم معاملات انجام شده در این صرافی، بیش از 200 میلیارد تومان است. کارمزد معاملات در نوبیتکس متغیر بوده و با افزایش حجم معامله، کاهش می‌یابد. در هر صورت اگر می‌خواهید صرافی جایگزین بایننس را از بین صرافی‌های ایرانی انتخاب کنید، احتمالا نوبیتکس بهترین انتخاب است.

صرافی ایرانی والکس (Wallex)

 



یکی دیگر از صرافی‌های ایرانی فعال در بازار ارزهای دیجیتال، صرافی والکس است. این صرافی بیش از 400 هزار کاربر فعال دارد که نزدیک به 6 میلیون معامله در این سایت انجام داده‌اند. در حال حاضر، صرافی Wallex از 13 رمز ارز برای معامله پشتیبانی می‌کند. همچنین، کارمزد معاملات در این سایت باتوجه به میزان معاملات هر کاربر در 3 ماه گذشته، متفاوت است. والکس به‌عنوان یک صرافی ایرانی معتبر، جایگزین نسبتا مناسبی برای صرافی بایننس می‌باشد.


صرافی ایرانی اوکی‌اکسچنج (OkEx)



صرافی اوکی‌اکسچنج، دیگر صرافی ایرانی ارز دیجیتال است که می‌توان به‌عنوان صرافی جایگزین بایننس استفاده کرد. تاسیس اوکی‌اکسچنج به حدود 3 سال پیش برمی‌گردد. طبق ادعای سایت این صرافی، اوکی‌اکسچنج بیش از 400 رمز ارز را برای معامله پشتیبانی می‌کند. این صرافی دارای کیف پول ارز دیجیتال با امنیت بالا می‌باشد. همچنین، کارمزد این سایت ثابت بوده و برای هر معامله 0/2 درصد تعیین گردیده است.

بهترین صرافی‌های غیرمتمرکز (DEX) جایگزین بایننس

صرافی‌های متمرکزی که در بخش قبلی معرفی شد، جایگزین‌های خوبی برای بایننس هستند. با این حال، هر صرافی متمرکزی ممکن است به هر دلیلی یک روزی مسدود شده و دارایی‌هایتان را بلوکه کند. شاید بپرسید چاره چیست؟

بهترین راه‌حل برای مقابله با این مشکل، استفاده از صرافی‌های غیرمتمرکز (Decentralized Exchange) است. این صرافی‌ها از قراردادهای هوشمند خودکار استفاده کرده و با انجام معاملات بدون واسطه، تجارت همتابه‌همتا (P2P) را تسهیل می‌کنند. برخلاف صرافی‌های متمرکز که باید کاربران شناسایی شده و دارایی آن‌ها برای انجام معامله به حساب صرافی منتقل شود، در صرافی‌های غیرمتمرکز، معاملات و انتقال دارایی به‌صورت مستقیم بین کاربران انجام می‌گیرد. خود بایننس هم علاوه‌بر صرافی متمرکز، دارای صرافی غیرمتمرکزی به نام Binance DEX است که می‌توانید از آن استفاده کنید. برای آشنایی بیشتر با DEXها به مقاله “صرافی غیرمتمرکز چیست؟” مراجعه نمایید. در ادامه، بعضی از بهترین صرافی‌های غیرمتمرکزی را که گزینه خوبی به‌عنوان صرافی جایگزین بایننس هستند، معرفی می‌کنیم.


صرافی یونی سواپ (Uniswap)



صرافی یونی سواپ از نظر حجم معاملات، بزرگترین صرافی غیرمتمرکز ارز دیجیتال محسوب می‌شود. این صرافی مبتنی بر بلاک‌چین اتریوم بوده و از توکن‌های روی این شبکه پشتیبانی می‌کند. طبق آمار موجود روی سایت یونی سواپ، این صرافی بیش از 1/5 میلیون کاربر دارد که در مجموع حدود 386 میلیارد دلار معامله از طریق این پلتفرم انجام داده‌اند. همچنین، یونی سواپ، یک ارز دیجیتال مخصوص به خود هم دارد. اگر علاقه‌مند به کسب اطلاعات بیشتر درمورد یونی سواپ و ارز دیجیتال آن هستید، مطالعه مقاله “ارز دیجیتال یونی سواپ چیست؟” را از دست ندهید.

صرافی پنکیک سواپ (Pancakeswap)



یکی از بهترین گزینه‌ها به‌عنوان صرافی جایگزین بایننس، صرافی پنکیک سواپ است. پنکیک سواپ روی بستر شبکه اسمارت چین بایننس توسعه داده شده و به همین جهت کارمزد بسیار پایینی دارد. این کارمزد پایین به‌خاطر مقیاس‌پذیری (Scalability) بالای این شبکه است. صرافی پنکیک سواپ دارای توکن اختصاصی به نام کیک (Cake) می‌باشد. این صرافی دارای حدود 2/8 میلیون کاربر بوده و حدود 11 میلیارد دلار در آن استیک (Stake) شده است. مقاله “ارز دیجیتال پنکیک سواپ چیست؟” اطلاعات مفیدی را در مورد این ارز دیجیتال و صرافی آن در اختیار شما قرار می‌دهد.


صرافی dYdX



dYdX یک صرافی غیرمتمرکز است که از نظر حجم معاملات در رتبه دوم صرافی‌های غیرمتمرکز ارز دیجیتال قرار دارد. این صرافی بر اساس قراردادهای هوشمند در بستر شبکه اتریوم کار می‌کند و به شکلی طراحی شده که نیاز به پرداخت کارمزد ندارد. صرافی dYdX سعی کرده امنیت و شفافیت یک صرافی غیرمتمرکز را با سرعت و امکانات یک صرافی متمرکز ترکیب کند. dYdX هم مانند موارد قبلی مطرح شده، توکن مخصوص خود را دارد. در 24 ساعت گذشته، حدود 214 هزار معامله و با حجم تقریبی 900 میلیون دلار در این صرافی انجام شده است.

صرافی سوشی سواپ (Sushiswap)
 



در بازارهای مالی غیرمتمرکز، سوشی سواپ به‌طور مداوم در حال پیشرفت است و در بین معامله‌گران رمز ارز بسیار محبوب می‌شود. در حقیقت، سوشی سواپ یک نسخه بهبود یافته و تکامل پیدا کرده از صرافی یونی سواپ است. این صرافی طیف گسترده‌ای از توکن‌ها را پوشش داده و از بلاک‌چین‌های مختلفی پشتیبانی می‌کند. توکن مخصوص این صرافی هم، سوشی نام دارد. حجم کل معاملات صرافی Sushiswap، حدود 110 میلیارد دلار است. اگر از بین صرافی‌های DEX، دنبال صرافی جایگزین بایننس می‌گردید، صرافی سوشی سواپ می‌تواند گزینه خوبی باشد.

 
سوالات متداول در مورد صرافی‌های جایگزین Binance

صرافی بایننس به‌عنوان بزرگترین صرافی ارز دیجیتال، امکانات و مزایایی را ارائه می‌دهد که انتخاب جایگزین برای آن کار آسانی نیست. در این قسمت به سوالاتی که ممکن است در مسیر انتخاب صرافی جایگزین بایننس برای شما پیش آید، پاسخ می‌دهیم.
بهترین صرافی‌های جایگزین بایننس خارجی و ایرانی؟

باتوجه به نیازها و توقعات هر کاربر می‌توان صرافی‌های مختلفی را به‌عنوان جایگزین پیشنهاد کرد. با این حال، صرافی ایرانی نوبیتکس و صرافی‌های خارجی کوکوین، کوینکس، پنکیک سواپ و dYdX گزینه‌های مناسبی برای جایگزینی هستند.

کلام آخر

در آخر باید به این نکته توجه داشت که تحریم صرافی بایننس و غیرقابل استفاده شدن آن برای ما ایرانی‌ها، به‌معنی قفل شدن بازار ارزهای دیجیتال برای ما نیست. در ابتدای این مقاله دلایل پرریسک بودن استفاده از این صرافی را برشمردیم. سپس، صرافی‌های مختلفی را معرفی کردیم که هر کدام می‌توانند به‌عنوان صرافی جایگزین بایننس مورد استفاده قرار بگیرند. البته قابل ذکر است که استفاده از هیچ کدام از صرافی‌ها توصیه ما به شما مخاطبان نیست و فقط از روی اعداد و ارقام، به معرفی بهترین‌ها پرداختیم. شما کدام صرافی را برای ادامه فعالیت ترجیح می‌دهید؟ یک صرافی متمرکز یا یک DEX؟ حتما نظرات و پیشنهادهای ارزشمند خود را با ما و دیگر مخاطبان آکادمی رمز ارز در میان بگذارید.

برچسب‌ها: ,
بایگانی
پیوندها
پیوندهای روزانه
آمار بازدید
آنلاین : 0
بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته گذشته : 4
بازدید ماه گذشته : 7
بازدید سال گذشته : 60
کل بازدید : 553